Samsung Galaxy S8

Met de Galaxy S8 en de S8+ heeft Samsung weer twee high-end toestellen op de markt gebracht.
 
Wanneer we kijken naar het uiterlijk van de S8, zijn er direct een aantal nieuwe aanpassingen zichtbaar ten opzichte van de S7. Zo heeft de S8 een groter scherm, terwijl het toestel zelf amper groter is geworden. Dit komt doordat de fysieke homeknop onderaan het scherm is verdwenen en is vervangen door softwareknoppen op het scherm.
 
De S8 heeft een schermformaat van 5,8 inch en de S8+ beschikt over een 6,2 inch scherm. Zoals reeds beschreven is het toestel, ondanks de grotere schermen amper groter geworden en is de S8+ bijv. smaller dan de iPhone 7 Plus, terwijl de iPhone een scherm heeft van 5,5 inch. Uiteraard brengt dit ook een andere beeldverhouding met zich mee; deze was 16:9 en is nu 18,5:9. Ook is er geen aparte Edge-variant meer, daar waar zowel de S8 als de S8+ een gebogen rand hebben.

Samsung Galaxy S8 en S8 +
 
De beeldresolutie van het AMOLED-scherm bedraagt 2960x1440. Het toestel heeft een werkgeheugen van 4GB en een opslaggeheugen van 64GB (uitbreiding met MicroSD mogelijk). Daar waar de S7 al bekend stond om zijn goede camera, is de camera van de S8 nóg beter; 12MP achterzijde en 8MP aan de voorzijde. Voor de oplettende lezer: het aantal megapixel aan de achterzijde is inderdaad hetzelfde aantal als de S7, echter zijn er softwarematig de nodige verbeteringen doorgevoerd wat ervoor zorgt dat de beelden beter worden verwerkt. 
 
Het ontgrendelen door middel van een vingerscanner is tegenwoordig al niets nieuws meer, echter is de S8 ook te ontgrendelen middels gezichtsherkenning en een irisscanner. Dit gebeurt via de camera aan de voorkant. Overigens zit de vingerscanner aan de achterkant van het toestel, naast de camera.
 
De S8+ heeft een unieke functie waardoor u het toestel als computer kunt gebruiken. Middels een speciaal dockingstation, waar u het toestel inzet, is het toestel te gebruiken als een computer met muis en toetsenbord.  

Samsung Galaxy S8 Plus scherm aan

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK