We verbruiken steeds meer mobiele data. Hoe beperkt u uw gebruik?

Geplaatst op: 07-07-2019

Hoeveel internet verbruikt u per maand? En zit u hiermee boven of onder het landelijke gemiddelde?
 
Lees ook tips om niet onnodig veel data te verbruiken.

Ruim de helft meer data

Uit onderzoek* blijkt dat we in 2018 gemiddeld 40GB aan mobiele data per persoon hebben verbruikt. Dit komt neer op 3,3GB per maand. In totaal is het dataverbruik in 2018 met bijna 60% toegenomen ten opzichte van 2017; van 337 miljoen gigabyte naar 537 miljoen. 
 

‘Whatsappen’ boven bellen?

We bellen daarentegen minder. In 2017 belden we in totaal 523 miljoen uur. In 2018 was dit 500 miljoen. Waar ligt dat aan? Naast het feit dat we meer ‘appen’ in plaats van bellen, bellen we ook steeds vaker via bijvoorbeeld Whatsapp. Dit zorgt er mede voor dat het dataverbruik toeneemt. 
 

Hoe verminder ik mijn dataverbruik?

Als u regelmatig door uw bundel heen bent, is het aan te raden uw abonnement vrijblijvend te laten controleren door onze specialisten. Maar hoe zorgt u ervoor dat u niet onnodig veel data verbruikt?
 
  • Controleer per app of deze ook op de achtergrond (als u de app niet gebruikt) data mag verbruiken. In de instellingen kunt u dit per app aangeven.
  • Zet de locatie (evt. per app) uit. Vaak staat de locatie aan en haalt de telefoon continu de laatste locatie op. Dit is meestal onnodig. Controleer deze instellingen dan ook.
  • Waar het kan, maak gebruik van de WiFi. Er zijn steeds meer WiFi-netwerken, ook op openbare plekken. Vergeet ook bijvoorbeeld niet om op het werk gebruik te maken van de WiFi. 
  • Bel niet altijd via internet, zoals Whatsapp. Als u nog (genoeg) belminuten heeft, bel dan op de traditionele manier in plaats van Whatsapp of Facetime. Bellen via internet kost namelijk relatief veel data. 
 
Benieuwd of uw instellingen optimaal zijn? Of wilt u graag specialistisch advies?
Neem vrijblijvend contact op of komt langs in de winkel.

 
* Onderzoek van autoriteit consument en markt (ACM)

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK