5 tips om uw telefoon te beveiligen

Geplaatst op: 09-01-2020 Telefoon beveiligen

We doen tegenwoordig bijna alles op onze smartphones. Van bellen en appen, tot de verlichting thuis regelen en de camerabeelden checken. Het goed beveiligen van uw telefoon is dan ook belangrijker dan ooit. Maar hoe doet u dat? En waar moet u aan denken?

Vergrendel uw telefoon

Zorg ervoor dat niet iedereen zo maar toegang heeft tot de gegevens op uw telefoon. Op alle smartphones zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Denk aan een cijfercode, vingerscanner, patroon of zelfs gezichtsherkenning. Maak hier gebruik van. 
 

Schakel Find my iPhone in

Naast het op afstand zoeken van uw telefoon als u deze bent kwijtgeraakt, heeft u ook de mogelijkheid om de telefoon op afstand uit te schakelen. Voor niet-iPhone gebruikers biedt Android ook de mogelijkheid om dit te doen. Maak dan gebruik van Android Device Manager. Het biedt dezelfde functies.
 

Installeer de laatste updates

Zowel apps, als besturingssystemen zoals Android en iOS komen regelmatig met nieuwe updates. Vaak brengen deze updates ook beveiligingsupdates met zich mee. Zorg dan ook dat u deze altijd installeert. 
 

Download alleen apps uit de officiële stores

Android toestellen hebben de Google Play Store en iPhones hebben de App Store. Download enkel apps uit deze stores. Zo verkleint u de kans aanzienlijk op geïnfecteerde software.
 

Maak altijd een back-up

Onthoud dat een telefoon in feite een kleine computer is. Er kan altijd iets misgaan. Zorg altijd voor een recente back-up mocht er iets gebeuren. Zo bent u niet al uw gegevens kwijt. Mocht u vragen hebben hoe u het beste een back-up maakt, kom gerust langs in onze winkel. Onze experts helpen u graag.

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK