5G. Wat is het? En wat kun je ermee?

Geplaatst op: 18-07-2019 5G netwerk

Het 4G-netwerk is nog niet eens zo heel lang beschikbaar. Toch wordt steeds vaker gepraat over de opvolger. Maar wat houdt het 5G-netwerk in? Waarom hebben we het nodig? En wat kunnen we ermee?


Wat is 5G?

Het is de snelle opvolger van het 4G-netwerk. Tot wel 50 keer sneller. Daarnaast is het zelfs sneller dan uw vaste internetverbinding en de WiFi. Bij verschillende tests zijn snelheden van 1 terabyte per seconde gemeten.
 
Naast de enorme snelheid, is ook de latency verbeterd. Dit is de vertraging tussen de zender en de ontvanger. Bij 4G is deze vertraging tientallen milliseconden. Bij 5G is dit slechts 1 milliseconde. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het op afstand besturen van uw computer.
 

Waarom en wat kunnen we ermee?

Er komen steeds meer apparaten die gebruik maken van het huidige 4G-netwerk. Zoveel dat overbelasting dreigt. En mede doordat veel devices essentieel zijn voor de core business van organisaties, is het noodzakelijk overbelasting te voorkomen. Dit vraagt voor meer capaciteit. 5G biedt de oplossing.
 
Door de hoge snelheden bent u eerder klaar met downloaden. Hierdoor is er meer tijd en ruimte beschikbaar voor andere apparaten. Met het supersnelle 5G-netwerk is het ook mogelijk (door de verbeterde latency) om in ziekenhuizen patiënten op afstand te opereren.
 

Wanneer in Nederland?

Momenteel wordt 5G uitvoerig getest in Nederland. Naar verwachting zullen de grote telecomaanbieders (KPN, T-Mobile en Vodafone) in 2020 het 5G-netwerk beschikbaar stellen voor abonnees.
 
Heeft u nog vragen over het 5G-netwerk of bent u benieuwd wat het voor uw organisatie kan betekenen? Vraag het vrijblijvend aan onze specialisten.

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK