Geplaatst op: 20-03-2018

Het vlaggenschip van Apple is nu al een aantal maanden op de markt en wij vinden het tijd om de balans op te maken, of de iPhone X het kopen waard 
Een verkoper van Petit gebruikte de iPhone een tijdje en wilt zijn bevindingen graag met u delen....


Randloos Super Retina HD-display
Vanaf het eerste moment dat ik de telefoon in hand had en aanzette, had ik het gevoel dat ik een op en top premium toestel in handen had. Het grote scherm, maar desondanks een toch relatief compact formaat toestel, is voor mij een ideale combinatie. Het scherm is groot, maar ook zeker haarscherp. Ook beschikt de iPhone X over een True Tone display die ervoor zorgt dat de kleuren op het scherm er in alle (licht-) omstandigheden hetzelfde uitzien, daar waar de display zich aanpast aan het omgevingslicht.

Face ID
Het ontgrendelen met mijn vinger zoals ik altijd deed bij de voorgaande modellen was voor mij al snel ingeruild voor de gezichtsherkenning. Het instellen en scannen van mijn gezicht ging heel erg snel. Nadat ik dit had gedaan en ging testen hoe goed dit nu werkt verbaasde ik mij over de ontzettend snelle en goede werking. Dit gaat ongetwijfeld nog sneller dat de vingerscanner, althans zo voelt het. Ook met een pet op, sjaal om en zelfs in het pikkedonker werkt Face ID uitstekend! Ik heb de vingerscanner geen moment gemist.

Geen homeknop meer
Vanwege het randloos design is de bekende en populaire homeknop van de iPhone de grote afwezige. Dit was even wennen in het begin, maar eerlijk gezegd was ik hier na 1 dag al helemaal aan gewend. In plaats van steeds op de homeknop te drukken om terug te keren naar het beginscherm, swipe je de onderkant van het scherm naar boven. Wil je de multitask functie gebruiken, swipe je ook naar boven en houd je dit heel even vast. Dan verschijnen vanzelf alle openstaande vensters waar je doorheen kunt swipen. Zeker in combinatie met de ontzettend snelle chip A11-chip werkt dit swipen perfect en zeer smooth. Kortom: het is even wennen, maar je went er snel aan.

Camera
De iPhone X is standaard uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde. Waar bij de iPhone 6 en 7 Plus de camera’s nog horizontaal naast elkaar zaten, is dit bij de iPhone X verticaal. Waarom is mij niet duidelijk, maar het ziet er leuk uit. Na het maken van een aantal foto’s, ook met de selfiecamera, kan ik heel duidelijk zijn: een perfecte, zeer goede camera waar je hele mooie foto’s mee maakt in alle omstandigheden. Ook de slowmotion-functie voor video’s werkt goed en maakt de video’s nog spectaculairder.

Batterij en opladen
Ik mag mijzelf wel inschalen bij de heavy-users, aangezien ik de telefoon de hele dag door veel gebruik. Desondanks heeft de iPhone op het einde van de dag nog altijd minimaal zo’n 30% batterij over. Dus zelfs voor mensen die hun telefoon heel veel gebruiken houdt de accu het makkelijk een hele dag vol. Het opladen; de iPhone X is mede vanwege zijn glazen achterkant draadloos op te laden. Dit maakt het opladen een stuk makkelijker natuurlijk.

Conclusie
De iPhone X is zeker een telefoon van de toekomst en ook zeker het kopen waard! Ik geef u wel 1 tip: zorg voor een degelijk en stevig hoesje om de iPhone optimaal te beschermen.


Benieuwd of de iPhone X iets voor u is? Kom langs in Nuth en wij adviseren u graag!

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK