Geen 3G meer vanaf 2020 voor Vodafone klanten

Geplaatst op: 21-08-2019 3G stopt bij Vodafone

Vanaf 1 januari 2020 stopt Vodafone definitief met haar 3G-netwerk. Er wordt volledig overgestapt naar 4G. Maar wat houdt dit nu precies in? En waar moet u rekening mee houden?

 

10 jaar geleden

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar pakweg 10 jaar geleden was internet op de mobiele telefoon uniek. Want “waar heb ik het voor nodig?”. Nu weten we wel beter en kunnen we eigenlijk niet meer zonder. Veel van onze dagelijkse bezigheden gaan immers via het internet.


4G kwam al snel

Dit mobiele internet liep in de beginjaren allemaal via het 3G-netwerk. Later kwam daar het huidige, snellere 4G-netwerk voor in de plaats. Waar tegenwoordig 9 van de 10 handelingen via het 4G-netwerk gaan, ziet u toch nog af en toe in uw toestel “3G” verschijnen. Dit is voor Vodafone klanten vanaf 1-1-2020 niet meer het geval. Vanaf deze dag gaat alles via het 4G-netwerk. Wel behoudt Vodafone het traditionele 2G-netwerk; om te bellen en te sms’en.
 

Wat betekent dit voor mijn telefoon?

Als we kijken naar uw mobiele telefoon moet u in het bezit zijn van een 4G-toestel en een 4G-simkaart. In de regel kunt u ervan uitgaan dat alle smartphones vanaf 2016 wel geschikt zijn. Als u het niet zeker weet, kunt u altijd één van onze specialisten raadplegen. Dit geldt uiteraard alleen als u ook gebruik maakt van mobiel internet. Voor een 4G-simkaart geldt hetzelfde als voor de telefoon.


En mijn beveiligingssysteem?

Misschien nog wel belangrijker zijn de gevolgen voor uw beveiligingssysteem. Indien u beveiligingscamera’s en/of alarmsystemen heeft met een simkaartje loopt dit nog vaak via het 3G-netwerk. Laat dit dan ook controleren door onze specialisten! Uiteraard hebben wij hier ook passende oplossingen voor.


Wat moet ik nu doen?

Als u momenteel met uw smartphone al gebruik maakt van het 4G-netwerk hoeft u niets te doen. Als dit niet het geval is, of u dit niet zeker weet, adviseren wij u om contact met ons op te nemen of langs te komen in de winkel. Wij helpen u graag!

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK