Geplaatst op: 27-06-2019 Mobiel gebruiken op de fiets

Appen op de fiets. Doet u het? Het mag niet meer.
U mag vanaf 1 juli 2019 geen telefoon meer vasthouden op de fiets.


Al sinds 2002 is het verboden om een mobiel apparaat in uw handen te hebben tijdens het besturen van motorisch voortuig. Echter ondanks de vele ongelukken bleef dit verbod uit voor fietsers. Vanaf 1 juli 2019 verandert dit. Dan is het ook voor fietsers verboden om een mobiel te gebruiken.
 

Niet alleen voor fietsers

Naast fietsers, geldt dit verbod nu ook voor trambestuurders en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig. Als u geen gebruik maakt van een voertuig, mag u de telefoon wel gebruiken. Maar ook dan mag u geen gevaar zijn voor medeweggebruikers. 
 

Wat mag wel?

U mag wel handsfree bellen en muziek luisteren op de fiets. Let er daarbij wel op dat u nog genoeg omgevingsgeluiden hoort. Zet de muziek dan ook niet te hard en doe geen oortjes in met noice cancelling.
 

U wordt beboet of veroordeeld

Mocht u toch betrapt worden met een telefoon in uw handen tijdens het fietsen, dan kunt u beboet of veroordeeld worden. Denk ook aan de andere weggebruikers en laat de telefoon met rust tijdens het besturen van welk voertuig dan ook. 

 
Handsfree bellen op de fiets, hoe doe ik dat? En welke oordopjes moet ik nemen?
Laat u vrijblijvend adviseren door onze specialisten. Neem direct contact op, of kom langs in Nuth.
 

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK