Geplaatst op: 29-12-2018

In dit bericht laten wij u kort en krachtig kennis maken met hetgeen dat ons in 2019 allemaal te wachten staat op het gebied van telecom en IT.

ISDN verdwijnt (!)

Vanaf september 2019 stopt KPN definitief met het ondersteunen van ISDN. De opvolger van ISDN is VoIP (Voice over IP); bellen via internet. Deze manier van bellen is innovatiever, sneller en biedt veel meer mogelijkheden. Denk aan het integreren van uw pinautomaat en beveiliging.  

Maakt u nog gebruik van ISDN? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u graag verder!


ISDN stopt, alternatieven
 

Eén device voor vast en mobiel

Hoe ideaal is het om via uw mobiel ook te kunnen bellen via uw vaste nummer? Zowel uitbellen als oproepen ontvangen. Zo bent u overal bereikbaar op al uw zakelijke nummers. De integratie van Vast-Mobiel zal komend jaar alleen maar beter en geavanceerder worden.

Lees hier hoe Petit u een passende, professionele oplossing kan bieden met Petit Vast-Mobiel.


 

Samsung Galaxy S10

In het begin van 2019 zal hoogstwaarschijnlijk het nieuwe vlaggenschip van Samsung geïntroduceerd worden. Wat kunnen we zoal verwachten:
  • Een standaard model en een grotere plus-variant.
  • Randloos design met rechtsboven in het scherm de selfie camera.
  • Een snelle Exynos 9820-chip.
  • 3D gezichtsherkennings-functie
  • Minimaal 6GB aan werkgeheugen
 
Samsung Galaxy S10 selfie camera
 

Eerste opvouwbare telefoon

We schreven er al eens eerder over; de eerste opvouwbare telefoon op de markt. De kans is groot dat deze in 2019 op de markt zal komen. Zo lopen we in de toekomst wellicht allemaal met een smartphone én tablet in onze broekzak. Wij verheugen ons op deze ontwikkeling!

Opvouwbare smartphone en tablet in 1
 

5G-netwerk

Daar waar we nu allemaal gewend zijn aan het snelle 4G-netwerk op onze draadloze devices, is het tijd voor het nóg snellere en betere 5G. Voordat het zover is moeten er nog een aantal zaken gebeuren: 95% van de huidige smartphones ondersteunt geen 5G, de 5G-frequenties moeten geveild worden en vervolgens moeten de telecomproviders de dekking bieden.

5G zal komend jaar nog vol in ontwikkeling zijn en ook dit blijven wij vanzelfsprekend op de voet volgen.

5G netwerk
 

Betalen met je smartphone

Helemaal nieuw is het niet, maar met een iPhone is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk in Nederland; contactloos betalen met je telefoon. Daarnaast zal ook deze ontwikkeling komend jaar steeds verder doorgevoerd worden. We hebben onze smartphone altijd bij ons en hoe makkelijk is het om hiermee te betalen, in plaats van ‘die ouderwetse pinpas’.

Mobiel betalen, Apple Pay

IoT en zijn ongekende mogelijkheden

We zien steeds meer slimme apparaten; apparaten die worden aangesloten op het internet. Bij IoT (Internet of Things) denk je al snel aan smartphones, tablets en alarmsystemen. Maar denk ook aan slimme koelkasten, airconditionings systemen, rolluiken, thermostaten, robotstofzuigers, wasmachines, deursloten en de schemerlamp in de woonkamer.

Heel handig allemaal, maar zorg wel dat uw netwerk dit op een beveiligde(!) manier toelaat.

Internet of Things

Ontwikkelingen AI

In het verlengde van IoT staat AI (Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd). Technologie die slimmer is dan wij en zelflerend is; het klinkt onwerkelijk, maar is het niet. Het AI concept houdt simpelweg in dat de apparatuur denkt als een mens, zonder dat een persoon van vlees en bloed hier aan te pas komt. 

U gebruikt deze technologie ongetwijfeld ook, zonder dat u het waarschijnlijk in de gaten heeft. Denk aan het navigatiesysteem, dat u adviseert een andere route te nemen wanneer er file staat. In 2019 zal ook de ontwikkeling van AI doorzetten en kunnen we niet meer zonder.

Kortom: AI en IoT veroveren de wereld.
 
AI trends 2019

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK