Betalen met je mobiel, hoe werkt dit nu precies?

Geplaatst op: 06-05-2019

Niet lang geleden was het in het nieuws; ook Apple Pay beschikbaar in Nederland. Maar wat is het mobiel betalen nu precies en wat kun je ermee?

Hoe werkt het?

Tegenwoordig hebben we altijd en overal onze smartphone bij ons. Hoe handig is het dan om hiermee te betalen, in plaats van uw pinpas of creditcard? De NFC-chip, die in alle nieuwe smartphones aanwezig is, maakt het mogelijk. U registreert eenmalig uw pinpas en/of creditcard in uw smartphone en vervolgens betaalt u contactloos met uw telefoon. U houdt uw telefoon tegen de pinautomaat aan, zoals u gewend bent met uw pinpas. 
 

Welke vormen van mobiel betalen zijn er?

Allereerst, naast Apple Pay zijn er nog meer mogelijkheden om met uw mobiel te betalen. Mobiel betalen is al een tijd mogelijk met vrijwel alle Android telefoons. Ook met iPhones is het tegenwoordig mogelijk in Nederland mobiel te betalen. Andere mogelijkheden zijn bijv. Google Pay, Samsung Pay en Mobile Wallets van de banken zelf. Iedere vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Mobiel betalen
 

Is het veilig?

Dit heeft u grotendeels zelf in de hand. Het is van belang altijd de nieuwste softwareversie op uw telefoon te installeren, evenals de laatste versie van de desbetreffende app die u gebruikt om mobiel te betalen. Indien u hier zorg voor draagt en tevens gebruik maakt van een van bovenstaande vormen, kunt u ervan uitgaan dat het betalen veilig gebeurt. Vergeet echter niet dat u te allen tijde zelf eindverantwoordelijke bent.
 

Contactloos betalen met een iPhone?

Tegenwoordig is het ook in Nederland mogelijk om te betalen met een iPhone. Vrijwel alle grote banken ondersteunen het. Het werkt via Apple Pay; een aparte app op de iPhone. Hier koppelt u de bankpas eenmalig. Om zo veilig mogelijk te betalen heeft u de optie om iedere betaling te bevestigen met een pincode, vingerafdruk en/of door middel van gezichtsherkenning.
 
Meer weten over mobiel betalen? Neem contact op of kom langs in Nuth en vraag het onze specialisten. 

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK