Samsung presenteert drie Galaxy S10-varianten en een opvouwbare Fold

Geplaatst op: 21-02-2019 Samsung Galaxy S10e, S10 en S10e

Lees hier alles over de nieuwe Samsung Galaxy S10, S10+ en opvouwbare Galaxy Fold.

Galaxy S10 en S10+

Het scherm van het toestel is groter dan zijn voorganger, de S9. Zoals bij de eerdere S-modellen, is de rand van het scherm gebogen. De S10 heeft een haarscherp 6,1 inch oledscherm en de S10+ heeft een schermgrootte van 6,4 inch. Verder zijn de randen boven en onder nog dunner gemaakt, waardoor de voorkant één groot scherm is. Dit betekent ook dat de ruimte voor de selfiecamera verdwijnt. 
 
Camera
Waar veel merken met hun modellen kiezen voor een zogenaamde “Notch” waarmee een inham gecreëerd wordt voor de selfiecamera en sensoren, doet Samsung iets unieks en zit de camera in het scherm. De zwarte camera rechtsboven is nog altijd zichtbaar, echter is er meer ruimte over voor andere zaken. Daar waar de S10 één selfiecamera heeft, beschikt de S10+ over twee stuks. Hiermee kunnen er bijv. scherpere portretfoto’s gemaakt worden.
 
Aan de achterzijde bevinden zich drie camera’s; naast de reguliere camera is er een lens voor optische zoom en een groothoeklens, om meer vast te leggen in één foto. 
 
Samsung galaxy s10+ voorkant

Vingerscanner
De vingerafdrukscanner is verplaatst van de achterkant, naar de voorkant van het toestel. Hoe kan dat, met een randloos design? Hier heeft Samsung iets ingenieus op bedacht: de scanner zit onzichtbaar verwerkt in het beeldscherm. Daarnaast maakt deze gebruik van een ultrasone scanner die werkt met geluidsgolven. Hiermee werkt die beter in alle omstandigheden zoals een warme of juiste vochtige omgeving.
 
Kleuren en opslagcapaciteit
De toestellen zijn verkrijgbaar in het zwart, wit en groen. Daar waar de S10 te verkrijgen is in 128GB en 512GB, is er van de S10+ zelfs een 1TB variant. 
 

De kleinere Galaxy S10e

Dit toestel is een beetje vergelijkbaar met hetgeen dat Apple heeft gedaan met de iPhone Xr. Een kleiner en voordelig broertje van de S10 en S10+. Maar zeker interessant voor een brede doelgroep!
 
Deze variant heeft een schermgrootte van 5,8 inch en heeft geen gebogen scherm. Dit zorgt ervoor dat de randen zichtbaar zijn. De selfiecamera is hetzelfde als die van de S10, echter beschikt de S10e aan de achterkant over twee camera’s. 
 
Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, groen en geel. 
 
Al met al, een degelijk high-end toestel!


 

Het toetje, de opvouwbare Galaxy Fold

Zoals verwacht (en stiekem ook gehoopt) neemt Samsung ons echt mee in de toekomst met de revolutionaire Galaxy Fold; de smartphone en tablet in één.
Wanneer het toestel ingeklapt is, heeft u de beschikking over een 4,6 inch scherm. Eenmaal uitgeklapt maakt u kennis met het 7,3 inch-grote scherm. Op het uitgeklapte scherm is het mogelijk om drie apps tegelijk te gebruiken. Apps dienen zich automatisch aan te passen wanneer u switcht van modus. Apps die hiervoor op moment van schrijven reeds zijn geoptimaliseerd zijn Whatsapp, Google Maps, Microsoft Office en Netflix. Met de tijd komen er ongetwijfeld snel vele updates van andere apps. 
 
Het toestel is voorzien van zes camera’s; drie aan de achterzijde, twee aan de binnenkant en één aan de voorkant. Verder heeft Ieder scherm van de Fold zijn eigen batterij wat ervoor zorgt dat de batterijduur van het toestel prima is.  
 
Last but not least: u kunt ermee bellen.


 

Een kort overzicht van de specs van de verschillende Galaxy-modellen:

Specs S10 S10+ S10e
Schermgrootte 6,1 inch 6,4 inch 5,8 inch
Werkgeheugen 8GB 8 of 12GB 6 of 8GB
Opslaggeheugen 128GB/512GB 128/512GB/1TB 128/256GB
Camera's achter 12MP/12MP/16MP 12MP/12MP/16MP 12MP/16MP
Camera('s) voor 10MP 10MP/8MP 10MP
Software Android 9 Pie Android 9 Pie Android 9 Pie

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK