5 redenen waarom u altijd de software van uw smartphone moet updaten

Geplaatst op: 29-03-2019 Software update apple iphone voorbeeld

We zien vaak dat veel mensen lang wachten met het updaten van de software op hun mobiel. Het is echter wel van belang om dit steeds bij te houden en te zorgen voor de nieuwste softwareversie. In dit artikel geven wij u 5 redenen waarom.
 

1. Bankieren app vereist nieuwste versie
Tegenwoordig worden bankzaken steeds vaker op de telefoon gedaan. Heel handig, echter vergeten we vaak de gevaren die het met zich meebrengt. De grote banken hebben allemaal weliswaar een goed beveiligde app, maar als gebruiker moet je niet vergeten dat u eindverantwoordelijke bent. Alle Nederlandse banken stellen de beveiliging van hun bankieren apps dan ook af op de laatste software update van het systeem. Werkt u uw software niet bij, bent u vanzelfsprekend niet meer optimaal beveiligd.

2. Betere beveiliging
Naast het bankieren, bent u ook in zijn algemeen niet meer goed beveiligd. Vrijwel iedere software update voegt weer een betere beveiliging toe. Voorkom dan ook dat uw gegevens op straat komen te liggen en werk altijd bij naar de nieuwste update.

3. De nieuwste features
Een groot deel van de updates brengt ook nieuwe functionaliteiten met zich mee. Werkt u niet altijd uw software bij, dan beschikt u nog niet over de vaak handige nieuwe features. Het maakt het smartphone gebruik vaak handiger en eenvoudiger.

4. Los problemen op
Bij Petit krijgen we regelmatig vragen over bepaalde (softwarematige) problemen van smartphones. Denk aan een batterij die opeens snel leegloopt of een systeem dat regelmatig traag reageert. In veel gevallen is dit opgelost met het installeren van de laatste software-update. Uiteraard kan het ook andere oorzaken hebben, echter zien wij dat de nieuwste versie installeren vaak (een deel) van de problemen direct verhelpt.

5. Updates zijn er niet voor niets
Vergeet niet, een fabrikant brengt niet voor niets updates uit. Het heeft altijd een reden; of dit nu is voor een betere beveiliging, handige nieuwe features of dat het bepaalde problemen oplost. Het kan van alles zijn en dit doen ze altijd met als doel verbetering, in welke vorm dan ook. Update dan ook altijd uw smartphone.

 
Bent u benieuwd hoe u ervoor zorgt dat u altijd bent voorzien van de nieuwste software? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel. Onze experts leggen het u graag uit.

« Vorige pagina

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petit .verbindt.. heeft alle kennis in huis om uw wensen om te zetten in een totaaloplossing.

Neem contact op

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK